eXtendedVersatileInfocode

:: xvi.hu :: vásárlástámogató és információs rendszer ::

kezdetekKezdetektől napjainkig...

Az általunk használt Infocode tulajdonképpen egy közvetlen webcímet (azaz hardlink) tartalmazó mátrixkód, vagy másképpen két dimenziós vonalkód.
Megvalósítása, formai kivitele a QR (azaz Quick Response) kódra épül.

A QR kódot a Denso Corporation, a Toyota csoport tagja fejlesztette ki, 1994-ben.
2000. évben szabványosították (ISO/IEC 18004:2000), ami revízión esett át, jelenleg a második kiadást használjuk (ISO/IEC 18004:2006).

Legelőször Japánban terjedt el, mára az Egyesült Államokban és Európában is egyre szélesebb körben /használják.

Bár már sokhelyen, sokféleképpen használják ezt a megoldást, de az ezen oldalakon (xvi.hu) ismertetett felhasználások és felhasználási területek, lehetőségek illetve az alkalmazott marketing elgondolás és háttér mind egyedi átgondolás alapján születtek, a VLG Multimédia Kft. saját szellemi termékei, és mint ilyen, szerzői jogvédelem alatt állnak.

Kétféle módon használható fel:

Push: a rendszer létrehoz egy mobilkódot, ami a felhasználó mobiltelefonján megjelenik, pl egy e-mail vagy egy weboldal megnyitása után, majd a telefon kijelzőjéről egy másik berendezés leolvassa ezt a kódot, előnye, hogy nem kell kinymtatni.

Pull: a felhasználó a telefonjára telepített program segítségével, a telefon kamerájával lefotózza a kódot, és megjeleníti a benne tárolt információt, a mi esetünkben egy weboldalra irányítja az ügyfelet (hardlink), ahol megjelenik az aktuális tartalom.

Hardlink esetén mindenképp közvetlen internet eléréssel kell rendelkeznie a mobiltelefonnak, ami a mai elterjedtségi viszonyok mellett teljesen átlagos feltétel.

Az általunk alkalmazott megoldásokhoz elegendő az alacsonyabb sebességű GPRS adatkapcsolat, ami az ország egész területén mindegyik mobilszolgáltató esetén elérhető.

kérdések
Kérdések és válaszok...

Mitől "eXtended"?
Angol szó, jelentése: kiterjesztett. Az általános használati módot kiterjesztettük, és marketing eszközöket integráltunk mögé, hogy egy hatékony, visszacsatolt kommunikációs rendszerként működjön.

Mitől "Versatile"?
Angol szó, jelentése: sokoldalú. Az ismertetett Bemutató anyagoknál és a Lehetőségeknél széles felhasználási területen tudjuk integrálni szolgáltatásunkat.

Mitől "Infocode"?
Angol szóösszetétel, az Információ és a Kód szavak összetétele, mely arra utal, hogy az elérni kívánt tartalom egy kódba van beleírva. A kód megfelelő infrastruktúra segítségével értelmezhető, ami jelen esetben bármilyen kamerás mobiltelefon lehet, kódolvasó programmal és internet eléréssel.

Mitől "Vásárlástámogató"?
A szolgáltatásintegrációnk lehetővé teszi, hogy ennek segítségével kiváltsuk vagy kiegészítsük a hagyományos vásárlási csatornákat. Mindezt a vásárló kényelmére.

Mitől "Információs rendszer"?
Szolgáltatás integrációnk lehetővé teszi a leendő és aktív ügyfelek naprakész tájékoztatását, számítógép használata nélkül. Előre nyomtatott anyagokon is azonnali és közvetlen információkhoz juttathatjuk az ügyfeleinket.

MIT KÍNÁLUNK?

Biztosítunk egy kényelmes weboldalt, ahol létrehozhat új kódokat, módosíthatja a hozzá tartozó tartalmakat, és nyomonkövetheti a kódok használatát.

Valóban ennyire egyszerű!

KÉRDÉSE VAN?

telefon
      06 (70) 384-0112


e-mail
      info@vlgmultimedia.hu

KEZDJÜK EL!

Ehhez nem kell mást tennie, mint hogy vegye fel velünk a kapcsolatot. Kollegánk felkeresi Önt, feléméri az igényeit, és a legkedvezőbb ajánlattal látja el.

Pár nap alatt használhatja is!